Krajane.cz - Krajania.sk | Belgie | Británie | Francie | Mnichov | Německo | Nizozemsko | Lucembursko | Švýcarsko | Rakousko | Španělsko
Willkommen Gast | Benutzer: Passwort: Auto-Login: | Registrieren! | Passwort vergessen? | WAP | cz sk de en

Seiten: [1]   Nach unten
  Drucken  
Autor Thema: Konverzace v němčině  (Gelesen 584 mal)
Haniii

« am: Juli 30, 2010, 09:30:53 »

Ahoj, přijela jsem do Mnichova s kamarádkou studovat němčinu, ale řeknu Vám, že to moc nejde. Ve škole se učíme jen gramatiku ale za ten měsíc co jsem tu, jsem neřekla snad ani větu. Na soukromého doučovatele nemám peníze. Když bych chtěla s někým mluvit německy, tak uteče, protože říkám blbosti.:-( Prosím, poraďte mi někdo..Bez němčiny si nenajdu práci a nechci se vracet.
« Letzte Änderung: Juli 30, 2010, 09:32:01 von David » Gespeichert
David
Zakladatel

*

298386489 S
« Antworten #1 am: Juli 30, 2010, 09:57:05 »

Ahoj,
jaký kurz němčiny konkrétně a v jaké škole? Pro úplné začátečníky?
Opravdu ti někdo "utekl" když jsi s ním začala mluvit? Zkus to třeba v obchodě na prodavače, ten nemá kam utéct Smiley

Dobré by bylo kdyby jste se s kamarádkou bavily pořád, ale opravdu pořád jen německy a navzájem se opravovaly. Pokud nějaké slovíčko nevíš, tak si ho najdeš ve slovníku, popř. můžete německy probrat jak by se to asi řeklo. Já takhle opravdu taky začínal a vím že mi to hodně pomohlo, protože Němec tě zpravidla neopraví (snad kromě kamaráda kterému na tobě záleží) ... a ted když někoho opravím, tak se snad i urazí.
Pokud si myslíš, že v kurzu málo mluvíte, tak si kup třeba nějaké místní noviny a nahlas je s kamarádkou čti a zároveň se navzájem opravujte. Procvičíš si jak slovosled ve větě, tak výslovnost. Po zbytek času poslouchat rádio, či koukat na tv a soustředit se na to. ... Prostě pořád do sebe tu němčinu hustit všemi smysly a omezit na nějakou dobu češtinu Smiley
chakka

« Antworten #2 am: Juli 30, 2010, 11:15:08 »

Ahoj,
pro odposlouchani nemciny je opravdu dobre sledovat televizi a poslouchat radio. Pro upevneni pravopisu a gramatiky je dobre cist.
Me v mych zacatcich s nj strasne pomahaly ruzne letaky a kratke napisy napr. v metru, tak se clovek nauci spoustu slovicek. Zalezi na jake urovni nj jsi, ale cteni novin je opravdu uz pro trochu pokrocilejsi.
Na pocatecni rozmluveni mi nejvice pomohlo setkavat se s cizinci - ti cesky neumi a tak se musi mluvit v nj a nejak jsou vsichni naladeni na stejne vlne, protoze se chteji dorozumet....
Sarka
Martaaa

« Antworten #3 am: Juli 30, 2010, 04:54:42 »

Ahoj, chodim na intenzivní kurz do Volkshochschule a jsem s kurzem spokojena, delame poslechy a "nuti" nas mluvit. Sice je nas v kurzu hodne, ale zase je to na pomery v Mnichově levny kurz. Nemam v kurzu ani jednoho cecha, coz je idealni, nasla jsem si kamarady, mluvime spolu prevazne nemecky (nekdy anglicky, ale to spis trochu z pohodlnosti).
Myslim, že skvela vec je pustit si nemecky mluveny film a k tomu nemecke titulky, poslouchat to a zaroven cist, nebo v televizi porady pro deti, sice to cloveka moc nebavi, ale ta nemcina je fakt takova jednodussi Smiley
Nejvic mi pomahaji asi kamaradi v kurzu, jsou na stejne urovni, mluvime sice s chybama, ale mluvime a vzdy si porozumime....
Seiten: [1]   Nach oben
  Drucken  

Gehe zu: